Ai intrebari in legatura cu bracketii aparatului dentar? Alege varianta potrivita pentru tine, dintre safir sau ceramica

Atunci cand alegi un anumit tip de aparat dentar, trebuie sa iei in considerare toate aspectele vietii tale: varsta, tipul de alimentatie, domeniul in care activezi si tipul de job, timpul disponibil pentru igiena orala, preferintele estetice, dar si posibilitatile financiare. Ai intrebari despre bracket aparat dentar?

Ei bine, trebuie sa stii ca la moda nu mai sunt clasicele elemente metalice, pentru ca astazi au aparut optiuni mult mai atractive, din safir sau ceramica. Ai optiuni nelimitate in materie de culoare si material, iar alegerea e foarte usoara!

Evolutia aparatelor dentare din trecut si pana astazi

In stomatologia de la nivel global, s-a vorbit pentru prima data de un aparat dentar in jurul anului 1800, dar in Romania istoria sa incepe prin anii 1990 – 2000. Acesti ani marcheaza succesul in crestere in lumea esteticii dentare din tara noastra, cand pacientii au inceput sa prezinte interes pentru indreptarea dintilor si sa isi schimbe viata pentru totdeauna. Acest succes a urmat un trend ascendent, iar astazi putem vorbi despre aparate dentare ultra-moderne, variate si flexibile in utilizare, adaptabile oricarui pacient, in functie de varsta, stil de viata, tip de alimentatie, job, preferinte estetice si asa mai departe.

Gratie tehnologiei care a avansat constant, astazi poti sa alegi un aparat dentar care sa se potriveasca perfect cu preferintele tale si care sa nu iti creeze disconfort sau anxietate. In Bucuresti, ai acces la o varietate de clinici medicale, unde poti accesa simplu si rapid serviciile celor mai bine pregatiti specialisti in ortodontie.

Ce este un bracket si cum inflenteaza tratamentul ortodontic

Aparatul dentar este constituit din bracket-uri, arcuri si inele. Pentru ca reprezinta partea componenta cea mai importanta si mai sesizabila, termenul de „bracket” este folosit frecvent, ca jargon, pentru a vorbi despre aparatul dentar in sine. Vorbim despre un element caracteristic cu rol de baza in componenta aparatului dentar. Bracketii, pentru ca sunt mai multi la numar, se ataseaza pe fiecare dinte, separat, prin intermediul unor instrumente speciale.

Ei pot fi confectionanti atat din metal, cat si din alte materiale, cum sunt aurul, safirul sau ceramica. In trend se afla aparatele dentare cu bracketi din safir sau ceramica, datorita importantului rol estetic pe care il au respectivele materiale. Aparatele sunt greu sesizabile, aproape inobservabile, datorita modului in care sunt construite in zilele noastre sau ies in evidenta intr-un mod pozitiv, fiind purtate si cu rol de accesorizare, datorita optiunilor estetice pe care le au purtatorii.

Vezi ce avantaje are fiecare tip de bracket, in functie de materialul din care e creat

Bracketii metalici sunt cel mai frecvent utilizati, inca din cele mai vechi timpuri, si reprezinta versiunea clasica a aparatului dentar. Punctul lor forte este rezistenta, motiv pentru care isi dovedesc eficienta in tratarea celor mai multe afectiuni ortodontice. Bracketii din ceramica, pe de alta parte, sunt o alternativa mai de succes decat prima varianta. Ceramica imita culoarea dintilor, ceea ce confera discretie, iar aspectul lor – per total – este unul mult mai placut decat cel al braketilor metalici. Bracketii din safir sunt optiunea ideala. Chiar daca necesita o investitie mai mare, inscriu puncte la toate capitolele: rezistenta, sanatate orala, aspect estetic, discretie. Safirul este unul dintre cele mai dure minerale si este durabil.

Discuta cu medicii specialisti de la Familydent.ro despre tipul de bracket sau coroana implant dentar

Medicii de la Familydent.ro au expertiza si experienta necesara pentru a te ghida de la A la Z, in ceea ce priveste ce tip de bracket sau coroana implant dentar sa alegi. Totodata, iti pun la dispozitie o gama variata de servicii, care iti asigura santatea dentara durabila. Planurile de tratament de la Familydent.ro sunt wow.

Previous post <strong>Acoperișul realizat din tablă fălțuită se află în topul alegerilor arhitecților. Află mai multe despre asta</strong>
Next post PERICOL la Gara de Sud! Ce se intampla aici poate… ucide!