Daca esti un iubitor de carne si iti place sa gatesti in aer liber, cel mai probabil un gratar de gradina este o achizitie absolut necesara pentru tine. Dar cu atatea optiuni disponibile, poate fi dificil sa-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale.
Cel mai important este sa tii cont de dimensiunea gratarului, sa decizi ce tip de combustibil vrei sa folosesti atunci cand gatesti, dar sa fii atent si la materialele din care este construit gratarul pe care urmeaza sa-l achizitionezi.
In acest articol, vom discuta mai in detaliu aspectele importante de luat in calcul atunci cand vrei sa-ti cumperi noul gratar de gradina, astfel incat sa poti gati orice preparat indragit de tine si familia ta, in timp ce te bucuri de aerul curat de afara.
1. Dimensiunea gratarului
Unul dintre primele lucruri la care ar trebui sa te gandesti inainte sa-ti alegi gratarul de gradina este dimensiunea acestuia. Cat de mult spatiu ai in gradina pentru gatitul in aer liber si cat de multa mancare trebuie sau vrei sa gatesti odata?
Daca obisnuiesti sa gatesti pentru o multime de oameni, adica daca ai o familie numeroasa sau iti place sa-ti chemi des prietenii in vizita, ar fi bine sa optezi pentru un gratar mai mare, cu mai mult spatiu pentru alimente.
Daca spatiul din gradina ta este limitat si nu prea obisnuiesti sa chemi multe persoane la atunci cand gatesti, poti opta pentru un gratar de dimensiuni mai mici
2. Tipul de combustibil
Gratarele pot fi alimentate cu gaz, carbune sau lemn. Fiecare tip de combustibil are avantajele si dezavantajele sale. De exemplu, un gratar pe gaz este mai usor de utilizat si de curatat, dar s-ar putea ca mancarea sa nu obtina acel gust autentic dat de combustibilul natural.
Gratarele alimentate cu carbune sau lemn pot oferi un gust aparte carnii, dar pot fi mai dificil de curatat si necesita mai multa atentie in procesul de gatit. Daca dispui de un spatiu limitat in gradina, dar vrei totusi sa te bucuri de un gratar in aer liber, trebuie sa stii ca poti opta pentru un gratar electric. Aceste gratare pot fi amplasate in spatii mai reduse, datorita dimensiunilor mici, dar sunt la fel de eficiente cand vine vorba de gatirea meselor preferate.
3. Materialele utilizate
Calitatea materialelor folosite in constructia gratarului este foarte importanta. Daca-ti doresti un gratar gradina care sa dureze multi ani, opteaza pentru unul realizat din otel inoxidabil sau aluminiu. Aceste materiale sunt rezistente la coroziune si sunt mai durabile decat fierul. In plus, atunci cand gratarul ales e realizat din materiale de calitate, acest lucru va contribui si la o gatire „curata”.
4. Accesoriile
Multe gratare de gradina vin cu accesorii care pot face gatitul mai usor si mai placut. De exemplu, un gratar cu o plita laterala poate fi extrem de eficient pentru a pastra mancarea calda sau pentru a gati diferite garnituri.
Un gratar cu termometru incorporat poate ajuta la monitorizarea temperaturii mancarii, astfel incat sa nu se arda sau sa fie nevoie de o supraveghere constanta din partea ta. Pe langa, vei avea nevoie si de accesorii care sa te ajute sa intorci alimentele, precum spatule sau clesti. Le poti achizitiona separat, in functie de nevoie.
5. Pretul
In cele din urma, pretul este un factor important de luat in considerare atunci cand urmeaza sa-ti achizitionezi un dispozitiv de gatit in aer liber. Gratarele pot varia foarte mult la pret, in functie de dimensiune, materialele utilizate, dar si de accesoriile pe care le au.
Asadar, inainte de a face o achizitie, ar fi bine sa-ti setezi un buget, dupa care sa cauti acel gratar care-ti poate satisface nevoile culinare si care sa se incadreze, in acelasi timp, in banii de care dispui.
Alegerea unui gratar de gradina poate fi o sarcina destul de usoara atunci cand iei in considerare, de la bun inceput, cateva aspecte esentiale. Acestea sunt dimensiunea gratarului, tipul de combustibil, materialele utilizate, accesoriile si pretul. Odata ce stii clar ce vrei de la gatarul tau, vei putea sa gasesti mai usor un model care sa corespunda nevoilor tale si sa te ajute sa pregatesti preparate gustoase si sanatoase pentru tine si cei pe care-i inviti la masa!
Articolul Cum alegi cel mai bun gratar de gradina? apare prima dată în Prahova Medicala .