Alege intelept serviciile stomatologice potrivite

Numarul cabinetelor stomatologice, precum si numarul medicilor specialisti a crescut odata cu diversitatea problemelor pacientilor. Daca, inainte, iti era destul de dificil sa gasesti un cabinet stomatologic bun si aproape de tine, acum, poti gasi servicii profesionale aproape la tot pasul.

Fiind un oras mare, Bucuresti gazduieste o multime de cabinete stomatologice moderne si foarte bine dotate. Daca ai nevoie servicii stomatologice profesionale si vrei sa mergi la un cabinet situat intr-o zona usor accesibila, atunci cabinetele de stomatologie sector 5 sunt solutia ideala pentru tine.

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand alegi cabinetul si medicul potrivit. Trebuie sa analizezi experienta si specializarile medicului, dar si recomandarile altor pacienti. Decizia finala trebuie sa fie una justificata si foarte bine documentata.

Imbraca dintele intr-un material durabil

Din cauza degradarii rapide a rezistentei dintilor, medicina dentara a revolutionat solutiile de intarire a dintilor pacientilor prin realizarea de coroane. Unul dintre cele mai cunoscute si mai rezistente materiale din care sunt realizate coroanele este zirconiul

Pretul unei astfel de lucrari poate fi ceva mai ridicat datorita complexitatii procedurii de realizare a coroanei. Daca esti interesat de o solutie durabila si eficienta, poti analiza informatiile despre pret dinte zirconiu si poti decide daca merita sau nu aceasta investitie.

Dupa montarea coroanei din zirconiu, pacientul trebuie sa invete cum sa o intretina. Chiar daca este vorba de un singur dinte, eficienta acestei lucrari va fi influentata de rigurozitatea cu care pacientul se ingrijeste de intretinerea ei. Iata cum se poate intretine o coroana zirconiu:

  • Foloseste pasta de dinti cu fluor si clateste intotdeauna cu apa de gura
  • Fa controale stomatologice la fiecare 6 luni
  • Evita consumul de alimente tari precum nucile sau popcornul
  • Evita deschiderea ambalajelor cu dintii
  • Poarta gutiera noaptea

Solutii pentru inserarea implanturilor dentare

Exista situatii in care osul sinusal nu permite introducerea implanturilor, iar in aceste cazuri este necesara interventia de sinus lift. Acest lucru presupune ridicarea membranei sinusale si aditia osoasa in locul in care exista o lipsa.

Aceasta interventie este recomandata in cazul in care sinusul este foarte marit. Pacientul care se afla in aceasta situatie ar fi putut suferi diverse traumatisme si infectii sau pur si simplu s-a nascut cu o anatomie neobisnuita a maxilarului.

In urma analizarii rezultatelor analizelor de catre medicul specialist, se va identifica tipul sau tipurile de grefe osoase care urmeaza sa fie inserate. Iata de cate feluri pot fi aceste grefe:

  1. Grefa osoasa prelevata direct de la pacient
  2. Grefa osoasa de origine animala
  3. Grefa osoasa artificiala

Cabinetul stomatologic potrivit pentru tine

Poate fi destul de dificil sa alegi varianta potrivita dintr-o multime de alte optiuni posibile. Atat medicul specialist, cat si cabinetul in sine trebuie sa inspire incredere, iar acest lucru il poti afla chiar din experientele altor pacienti.

Nu toate cabinetele iti ofera profesionalismul pe care il promit la inceput. De aceea, indiferent daca ai nevoie de un control de rutina sau ai o urgenta, trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

AspectDescriere
AccesibilitateCabinetul trebuie sa fie suficient de aproape de tine sau intr-o zona cu acces facil
IgienaCabinetul trebuie sa fie dezinfectat corespunzator pentru a preveni transmiterea unor infectii sau boli
Tipurile de tratamentCu cat varietatea tratamentelor oferite este mai mare, cu atat creste si increderea in performanta si capacitatile specialistilor
Interactiunea cu specialistiiPersonalul medical trebuie sa empatizeze cu pacientii si sa creeze o atmosfera linistita

Daca vei fi atent la toate aceste aspecte, cu siguranta vei reusi sa gasesti cabinetul stomatologic potrivit nevoilor tale. Specialistul care se va ocupa de problemele tale trebuie sa fie capabil sa creeze un plan de tratament in concordanta cu acestea.

Ai incredere in experienta si rezultate

Sanatatea dintilor trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare persoana. Nimic nu este mai frumos decat un zambet larg si stralucitor, conturat de niste dinti sanatosi si ingrijiti. Dar acest lucru nu este posibil fara o conduita adecvata in viata de zi cu zi.

Oricat de eficiente ar fi tratamentele stomatologice pentru dantura unui om, sarcina de a mentine rezultatele pozitive cat mai mult timp posibil ii revine pacientului. Astfel, nu este greu sa te speli pe dinti corespunzator, sa folosesti apa de gura si ata dentara sau sa mergi periodic la un consult stomatologic.

Este foarte important ca vizitele regulate la medicul stomatolog sa nu lipseasca din rutina oamenilor. Calitatea si sanatatea dentara nu vor fi influentate negativ daca alegem sa prevenim in loc sa combatem o afectiune medicala.

Previous post Transforma-ti Spatiul intr-o Oaza Multifunctionala cu un Pat Rabatabil Dublu cu Canapea
Next post Ai o afacere și vrei să reduci cheltuielile? Află cum poți face acest lucru fără să îți afecteze clienții