Cand ar trebui sa incepi sa impachetezi pentru a te muta?

“Cand ar trebui sa incep sa-mi fac bagajele pentru a ma muta?” este o intrebare pe care si-o pun multi dintre cei care planuiesc sa isi schimbe locuinta.

Ca regula generala, cel mai bine este sa incepi sa impachetezi cu aproximativ trei saptamani inainte de data mutarii, dupa ce ti-ai facut timp sa scapi de toate lucrurile pe care le donezi sau le arunci.

Desigur, daca ai tot acumulat lucruri de-a lungul anilor, este posibil sa ai nevoie de mai mult timp decat o persoana care este minimalista. Prin urmare, ia in considerare cat de multe bunuri detii si gandeste-te realist cat timp va dura sa impachetezi.

Apoi, planifica in consecinta.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, trei saptamani sunt suficiente.

Cum sa incepi sa iti impachetezi lucrurile pentru a te muta

Te intrebi cum ar trebui sa incepi sa iti faci bagajele pentru a te muta intr-o alta casa? Daca da, iti recomandam sa urmezi acesti pasi:

  • Cumpara cutii si echipamente de ambalare. Tipul de materiale de ambalare de care ai nevoie depinde de lucrurile pe care le muti. De exemplu, ai o multime de articole din sticla si obiecte casabile? Daca da, vei avea nevoie de multa hartie sau ziare pentru a impacheta obiectele in ele. Ai multe electronice? Merita sa investesti in folie cu bule, pungi de plastic si banda PVC. Trebuie sa stii insa ca daca vei apela la o firma de mutari, aceasta cel mai probabil iti va pune la dispozitie toate materialele si echipamentele de impachetare de care ai nevoie, prin urmare nu vei mai fi nevoit sa le achizitionezi tu.
  • Scapa de lucrurile pe care nu le mai folosesti. Poti fie sa vinzi, fie sa donezi ceea ce nu mai doresti. Daca alegi sa iti vinzi bunurile, poti investi acesti bani pentru alte costuri legate de mutare (desi, vinderea articolelor poate dura mai mult decat donarea, asa ca tine cont de acest lucru).
  • Incepe sa impachetezi cu trei saptamani inainte de data in care planuiesti sa parasesti vechea locuinta. Sigur, este in regula daca nu incepi exact cu trei saptamani inainte sa faci acest lucru. Cu toate acestea, incearca sa incepi impachetarea cu suficiente zile inainte de mutare, in asa fel incat sa finalizezi totul la timp pentru ziua mutarii si sa nu lasi in urma lucruri de care ai nevoie.
  • Dezasambleaza mobila. Nu ai nevoie de acea canapea din camera de zi pana te muti? Atunci ar trebui sa o demontezi. Acelasi lucru este valabil pentru toate celelalte obiecte de mobilier pe care nu le prea folosesti. Cu trei zile inainte de ziua mutarii, ar trebui sa lucrezi la demontarea restului de mobilier. Cu exceptia cazului in care detii o saltea pneumatica, probabil ca doresti sa tii salteaua neambalata pana te muti, in asa fel incat sa ai un loc unde sa dormi.
  • Impacheteaza o valiza cu haine si articole esentiale pentru o saptamana. Fa-ti o favoare si pune intr-o valiza haine pentru o saptamana, precum si obiectele tale esentiale (inclusiv medicamentele), astfel incat sa le poti folosi in primele zile dupa mutare.
Previous post Află mai multe despre oglinda pentru baie. Accesoriul indispensabil din  casa ta
Next post Totul despre implantul dentar: top 5 aspecte pe care să le știi înainte de a merge la medic